• Alles

Lezing huisarts Marije Berkelaar

woensdag 14 oktober 19:30 uur

Huisarts Marije Berkelaar komt naar Praktijk Yolan Biemans aan de Leeuwebek 29 in Nijverdal voor een lezing op woensdag 14 oktober om 19.30 uur.

Zij baarde onlangs opzien toen ze opriep om niet mee te doen aan de coronamaatregelen. Ze kreeg vervolgens een brief van de inspectie op de mat omdat ze uit de pas liep. Ook belde een persoon die anoniem wil blijven de kliklijn om haar werkgever te informeren over uitspraken die ze had gedaan op sociale media.

Berkelaar heeft besloten de eer aan zichzelf te houden en ontslag te nemen bij de huisartsenpost. “Ik werk niet meer voor een systeem dat doordrenkt is van farmaceutische corruptie. Het afhankelijk, bang en ziek houden van het volk mag nu wel stoppen. Ik werk aan een toekomst waar mensen weer autonoom in hun kracht staan; gezond en vanuit liefde,” laat ze weten in een videoboodschap.

De kern van haar eerdere boodschap was: “Onder het motto corona vinden er grove mensenrechtenschendingen plaats. Het virus is minder besmettelijk en minder dodelijk dan een griepvirus. Door middel van angstpolitiek, uitgebreide propaganda en censuur wordt de bevolking een eenzijdig beeld opgelegd. We laten ons zinloze en uiterst ongezonde maatregelen opleggen: quarantaine van gezonde mensen, de 1,5 metermaatschappij, het gebruik van desinfecterende handgel en mondkapjes, en misschien zelfs een vaccin. Doe er niet aan mee. Voed je gezondheid, niet je angst. Verbeter je afweer. Ga naar buiten, beweeg, lach, zing, dans, verbind en knuffel elkaar.”

Sinds het begin van de coronacrisis liggen artsen enorm onder vuur. Ze worden massaal gecensureerd, van sociale media verwijderd en dus zelfs aangegeven. Eerder kreeg huisarts Rob Elens de inspectie op zijn dak nadat hij corona-patiënten succesvol had behandeld met hydroxychloroquine.

Dit gebeurt overigens overal ter wereld. In de Verenigde Staten moest arts Scott Jensen zich verantwoorden voor het medisch tuchtcollege omdat hij had gezegd dat Covid-19 niet veel erger was dan een zware griep.

Hij is uiteindelijk vrijgesproken. Arts Simone Gold had minder geluk. Zij is op staande voet ontslagen.

En in Groot-Brittannië is een Brits-Pakistaanse arts twaalf maanden geschorst nadat hij kritische uitspraken had gedaan over Bill Gates.

Entree € 25.00. Inclusief koffie/ thee. De lezing coronaproof bijwonen? Opgave: yolanbiemans@hotmail.com

Voor info 06-39132929. Er is ook gelegenheid tot vragen stellen.


deel deze activiteit