Afbeelding

Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale

Sport

De turnsters MB6 en MB7, supplement H, van G.V. Fysion turnden hun finale op 20 april. G.V. Fysion werd met maar liefst 10 turnsters
vertegenwoordigd! Allen gingen in de eerste wedstrijd van start en op beide banen wisten turnsters van G.V. Fysion een eerste plaats te behalen!

Op baan 1 lieten Jente, Lotus, Ella en Jasmijn (MB6) hun oefeningen zien. Iedereen had er erg veel zin, maar de finale bracht ook spanning mee. Alle vier turnden een knappe wedstrijd. De trainsters zijn trots op hen!  Ella turnde de hele wedstrijd stabiel met een nette en mooie oefening op de balk, die er duidelijk bovenuit sprong.  Jasmijn viel helaas een paar keer van de balk, maar heeft zich knap herpakt en turnde op de andere toestellen heel netjes.  Met maar liefst een score van 12.500 wist  Lotus de hoogste score op de balk van deze wedstrijdronde te behalen. Ook op de vloer straalde ze. Ze viel met een vierde plek net buiten het podium, maar mag ontzettend trots zijn op haar prestaties. Last but not least: Jente. Zij turnde een super wedstrijd en wist, met een totaalscore van 50.375, de eerste plek te behalen. Van harte gefeliciteerd!


Op baan 2 was het aan de turnsters van de Turnplus (niveau 7) om hun oefeningen te laten zien. Met maar liefst zes turnsters streden zij om een podiumplaats. Voor veel van hen was het hun eerste seizoen. De groei die de meiden hebben doorgemaakt, was duidelijk zichtbaar. Kracht, netheid en lenigheid zijn altijd van belang bij turnen. Meike heeft veel spierballen. Zij zette haar kracht in en dat resulteerde in een strakke brugoefening. Bij Emma L. was vooral haar groei qua netheid onderscheidend. De vloeroefening ging bij iedereen goed. Daarnaast verrasten een aantal turnsters positief op andere onderdelen. Zo blonk Nouck uit op de balk. Noa onderscheidde zich door twee heel mooie sprongen te laten zien. Sophie liet, zoals eigenlijk altijd, zien hoe een nette balkoefening eruitziet. Tot slot Emma B. Zij turnde de hele wedstrijd goed. Met een score van maar liefst 50,675 behaalde zij een eerste plaats. Gefeliciteerd!

De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 mei, 12:42
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07