Met de eigen moestuinen kan Voedselbank Hellendoorn ook verse groenten verstrekken aan de minima.
Met de eigen moestuinen kan Voedselbank Hellendoorn ook verse groenten verstrekken aan de minima.

Moestuin Voedselbank is klaar voor het seizoen

Algemeen

Verse groenten zijn niet vanzelfsprekend beschikbaar voor de klanten van Voedselbank Hellendoorn, wel erg gewenst. Daarom is de Voedselbank erg content met twee moestuinen van elk 500 m2

HELLENDOORN - Iedere week werken een tiental vrijwilligers, onder leiding van een coördinator, in de moestuinen. Verdeeld over twee ochtenden worden in verschillende ploegjes werkzaamheden verricht als zaaien, uitzetten, onkruid wieden, sproeien en oogsten. De voorbereidingen zijn op 1 maart gestart en de eerste plantjes komen inmiddels al boven de grond.

“Dit jaar zoeken we minimaal twee nieuwe vrijwilligers voor de locatie Portlandweg te Nijverdal, om in te werken ter vervanging van enkele vaste krachten, die eind van het seizoen gaan stoppen”, aldus de Voedselbank. Van de kandidaten wordt, naast zelfstandig kunnen werken, affiniteit met en kennis van het verbouwen van groenten gevraagd. Op de tuinen wordt gewerkt vanuit de methode permacultuur. 

Heb jij groene vingers en wil je iets doen voor de minima? Meld je dan aan bij Marcel Ticheler, 06-28605612 of mail naar hellendoorndoet@stichtingdewelle.nl

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 6 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema gisteren
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17