Afbeelding
Foto: SocialMediaPromo

Noodbrug tussen Marle en Elen en Rhaan maakt plaats voor nieuwe permanente fietsbrug

Algemeen

Als gevolg van overbelasting brak op 4 juli vorig jaar een ligger van de fietsbrug bij De Tatums, tussen Marle en Elen en Rhaan. Kort daarna stortte de brug in. Een noodbrug zorgde ervoor dat fietsers en voetgangers de Regge al snel weer konden oversteken op deze plek. 

Ondertussen werd er hard gewerkt aan de permanente oplossing; de bouw van een nieuwe fietsbrug. Deze is nu klaar en de werkzaamheden om deze te plaatsen gaan van start. De werkzaamheden duren tot ongeveer begin maart, afhankelijk van de weersomstandigheden. De aannemer verwijdert de noodbrug tijdens de werkzaamheden. Fietsers en voetgangers worden omgeleid. Ook recreatiebootjes kunnen de Regge op dit punt niet passeren tijdens de werkzaamheden.

Over de brug

De nieuwe brug is gemaakt van hardhout en staal, met een brugdek van composiet. Het is een vakwerkbrug zonder steunpunten, waardoor de zomp en andere recreatieboten er onderdoor kunnen varen.

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 8 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17