Afbeelding

Dit zijn de voordelen van een gietvloer in huis

Algemeen

 Een groot aantal huishoudens in de regio Nijverdal investeerde de afgelopen maanden in een renovatie van hun woning of tuin. Denk aan gezinnen die hebben gekozen voor een nieuwe keuken, huishoudens die hun badkamer hebben laten vervangen en mensen die hun vloer hebben vernieuwd. Welke klussen heb jij in en rondom je woning laten uitvoeren? Als je van plan bent om binnenkort je vloer te renoveren, is het de moeite waard om te kijken naar een gietvloer. De gietvloer prijs ligt in de basis iets hoger dan een vloer van laminaat; je kunt deze prijs vergelijken met die van een houten vloer. Hierbij gaan we ervan uit dat de vloer gelegd wordt door een professional. In dit artikel lees je meer over de redenen die een gietvloer interessant maken voor zowel huishoudens als bedrijven. 

Duurzaamheid van een gietvloer in verschillende kamers 

Niet alleen de gietvloer prijs maakt de keuze voor dit type vloer interessant. Een gietvloer staat ook bekend om zijn duurzaamheid. Een gietvloer is in algemene zin zeer kras- en slijtvast, waardoor deze jaren mooi blijft. Terwijl een vloer van laminaat relatief snel slijt. Bij een houten vloer loop je het risico dat de toplaag ervan bekrast raakt door het spelen van kinderen, of bijvoorbeeld de aanwezigheid van huisdieren. Je zou een houten vloer opnieuw kunnen schuren en vervolgens kunnen lakken; dit kost veel tijd en vergt al snel een investering van een paar honderd euro. Bij een gietvloer is dergelijk onderhoud niet vereist om de vloer lang mooi te kunnen houden. 

Coating aanbrengen op een nieuwe gietvloer 

Bij het aanbrengen van een gietvloer in huis kun je dit combineren met een beschermende coating als toplaag. Het komt de duurzaamheid van een gietvloer ten goede. Zo’n coating is overigens niet alleen interessant voor een gietvloer; de coating wordt ook voor veel andere vloeren gebruikt. 

Vochtbestendigheid van een moderne gietvloer 

Het is niet voor niets dat veel huishoudens hun gietvloer in de keuken en badkamer hebben laten leggen. Een gietvloer staat bekend om diens vochtbestendigheid. Waar je in een houten vloer al snel te maken krijgt met kringen en vochtplekken, hoef je hier bij een gietvloer niet bang voor te zijn. Zeker in de badkamer is de kans op vocht op de vloer groot. Ook de hal is een ruimte waar de gietvloer goed tot z’n recht komt, als je kinderen in de herfst- en wintermaanden met hun natte schoenen en laarzen naar binnen komen. De goede vochtbestendigheid van een gietvloer komt daarnaast van pas bij het reinigen van de vloer. Je kunt deze zonder problemen dweilen, waarbij je niet bang hoeft te zijn dat je te veel water gebruikt. 

Deze redactionele bijdrage valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 5 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 23 uur geleden
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17