Afbeelding

‘Het is weer een veelzijdige expositie’

Algemeen

HELLENDOORN/NIJVERDAL - Tussen kerst en oudejaarsdag kan iedereen op de zolder van Museum Erve Hofman de Winterexpositie van ‘t Kleurenpalet bezoeken. Alle vierentwintig kunstenaars van deze schildersgroep hebben een van hun mooiste werken uitgezocht om hier tentoon te stellen.

Van dinsdag 27 tot en met vrijdag 30 december ben je tussen 11.00 en 17.00 uur welkom op de zolder van het museum. De expositie is helemaal door de kunstenaars zelf samengesteld en biedt voor elk wat wils: winterlandschappen, dieren, portretten, boeketten en nog veel meer. Alles bij elkaar is het een mooi, afwisselend geheel geworden.

Traditie

Museum Erve Hofman houdt traditioneel elke jaar tussen kerst en oudejaarsdag een expositie. Meestal van één kunstenaar, maar nu dus van 24! “We proberen zo die periode een beetje op te luisteren”, vertelt Dinand Webbink. “De exposities worden over het algemeen goed bezocht en de kunstenaars zijn vaak zelf als gastheer of gastvrouw aanwezig. Zo kunnen zij de bezoekers meer vertellen over hun werken. Hoe ze tot stand gekomen zijn. Deze keer zijn niet alle kunstenaars tegelijk aanwezig, maar elke dag zullen er wel een paar aanwezig zijn. De winterexpositie op de museumzolder heeft altijd een intiem karakter en het is best bijzondere dat je onder het genot van een kopje koffie of thee een praatje met de kunstenaar kunt maken. En net zoals bij voorgaande exposities zijn sommige werken in overleg met de maker te koop.

Kleurenpalet

Ineke Mulder geeft als schilderjuf leiding aan ‘t Kleurenpalet. Ze heeft zelf een paar jaar schilderles gehad en leert elk jaar nog bij. Ze vindt het mooi nieuwe technieken te leren en die door te geven aan haar leerlingen. Bij ‘t Kleurenpalet geeft ze les aan drie groepen van ongeveer acht personen, op de maandag- en woensdagmiddag en de dinsdagavond. Ze geeft haar cursisten elk jaar aan het begin van het seizoen een schilderopdracht, waar haar leerlingen zich vervolgens vlijtig over buigen.

Je kunt de Winterexpositie van de 24 kunstenaars van ‘t Kleurenpalet op de museumzolder van Erve Hofman bezoeken van dinsdag 27 tot en met vrijdag 30 december van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Elke dag zijn er verschillende kunstenaars aanwezig waarmee je onder het genot van een kopje koffie of thee over hun werk kunt praten.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 1 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 2 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 3 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 6 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 9 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 12 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 12 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen gisteren